V.d. predstojnika oddelka za anestezijo in reanimacijo Katja Kalan Uštar, dr.med., spec.anest.z reanim.
V.d. strokovne vodje zdr.nege Enote za intenzivno nego in terapijo in Oddelka za anestezijo in reanimacijo Elvisa Susak, dipl.m.s.
Kirurška intenzivna nega in terapija v Enoti za intenzivno nego in terapijo kontakt
T: 03 56 52 696
V.d. predstojnika kirurškega oddelka Marko Rifel, dr.med., spec. spl. krg., spec. travmat.

OBISKI:
Spoštovani obiskovalci,

V bolnišnici smo še vedno dolžni ravnati z bolniki kot med epidemijo, zato je v bolnišnici še naprej potrebna organizacija belih, sivih in rdečih con. Zdravstveni delavci še vedno uporabljamo zaščitne maske pri neposrednem delu ali stiku z bolniki. Varnost bolnikov je prva in dolžni smo jo zagotoviti skupaj z vami obiskovalci.

Vse obiskovalce obveščamo, da so obiski pri bolnikih dovoljeni vsak dan med 15.30 in 16.00. Izven teh terminov so obiski dovoljeni samo z odobritvijo lečečega ali dežurnega zdravnika oz. izjemoma predstojnika oddelka.
 
Obiskovalce vljudno prosimo, da upoštevajo da:
  • je dostop na oddelek dovoljen le preko vhoda pediatrija/dializa (izjemoma je dostop do enote intenzivne terapije mogoč tudi preko internega oddelka, vendar IZKLJUČNO le v času obiskov na internem oddelku, tako za informacije, kot tudi obiske). V tem primeru obiskovalce prosimo, da na vstop v enoto intenzivne nege in terapije počakajo v avli internega oddelka in ne pred vrati enote za intezivno nego in terapijo, kar je hkrati tudi pred vrati bolniških sob internega oddelka 4 in 7.
  • je trajanje obiska omejeno na 20 minut
  • je dovoljen obisk le eni osebi hkrati, izjemoma dvema osebama pri posameznem bolniku
  • je potrebno upoštevati zasebnost ostalih bolnikov v sobi, zato prosimo, da se obiskovalci zadržujejo le na področju, ki je namenjen bolniku, ki so ga obiskali
  • je vstop mogoč le s prijavo obiska pri medicinskih sestrah pred vstopom v sobo
  • je zaželjeno in priporočeno, da svojci uporabljajo obrazne maske (IIR)
  • obiski v sivih in rdečih conah niso dovoljeni
  • bolnikom ne prinašate hrane oziroma se o tem prej dogovorite z zdravstvenim osebjem oddelka.
Iskreno se vam zahvaljujemo za upoštevanje navodil, saj nam s tem pomagate pri varovanju zdravja bolnikov, ki se zdravijo pri nas.Informacije o zdravstvenem stanju pacientov:
Vsak dan med 14.00 in 15.00

Daje jih lečeči anesteziolog le osebno, samo tistim osebam, ki jih je pacient navedel na obrazcu »Privolitev/zavrnitev zdravstvene oskrbe po pojasnilu« ob sprejemu v bolnišnico. Po telefonu informacij ne dajemo, ker ne moremo preveriti identitete sogovornika.
Enota je namenjena kritično bolnim, ki potrebujejo nadzor življenjskih funkcij zaradi prizadetosti ali odpovedi enega ali več organov ali organskih sistemov. V enoto so nameščeni bolniki, ki imajo večje poškodbe, sepso, različne vrte šokovnih stanj, sprejeti pa so tudi bolniki, ki po obsežnejših operativnih posegih potrebujejo pooperativni nadzor. Enota za intenzivno kirurško nego ima skupaj z intenzivno terapijo šest postelj. Kirurška intenzivna nega spada med kirurško dejavnost, kirurška intenzivna terapija pa pod anesteziološko dejavnost. Enota je sodobno opremljena, za nego in terapijo pa skrbijo izkušeni zdravniki kirurgi in zdravniki anesteziologi, diplomirane medicinske sestre in zdravstveni tehniki neprekinjeno 24 ur na dan vse dni v letu.