predaja donacije Lidl in Slojenčki - grelno gnezdo in posteljica za novorojenčke - donacija porodnišnici v Trbovljah

Trbovlje, 14. februar 2023 – Lidl Slovenija je danes v okviru tradicionalne donacije Deluxe Splošni bolnišnici Trbovlje – porodniškemu oddelku predal grelno gnezdece za prezgodaj rojene otroke. Ob 15. obletnici podjetja na slovenskem trgu so namreč del sredstev od prodaje prazničnih izdelkov Deluxe namenili nakupu 15 grelnih gnezdec, ki jih v teh tednih podarjajo še vsem preostalim slovenskim porodnišnicam. Vseslovenski donaciji se je pridružilo tudi društvo Slojenčki z donacijo posteljic za novorojenčke, v katera se umestijo grelna gnezdeca. Predajo donacije je v Trbovljah pospremila še podoknica za novopečene mamice, ki jo je izvedla vokalna skupina Muzikalci.

Lidl Slovenija donacijo Deluxe v okviru trajnostne pobude Ustvarimo boljši svet letos podarja že desetič. V teh letih so donacije namenili različnim ustanovam za pomoč in podporo pri ustvarjanju boljših razmer za bolne otroke in otroke z invalidnostmi. Tokrat bodo z donacijo Deluxe zaobjeli celotno Slovenijo in vsaki od slovenskih porodnišnic namenili po eno grelno gnezdece, porodnišnica v Ljubljani, ki je največja v Sloveniji, pa bo prejela dve. »Letna donacija Deluxe nam vedno znova pogreje srca, letos pa še toliko bolj, saj je namenjena pomoči prezgodaj rojenim otrokom. Nadvse ponosni smo, da letos obdarujemo  vse slovenske porodnišnice in tako skrbimo za pomemben korak celostne podpore pri razvoju nedonošenčkov,« so ob predaji donacije sporočili iz Lidla Slovenija. Nedonošeni novorojenčki za prilagajanje na zunanje življenje namreč pogosto potrebujejo podporo in pri tem ima grelno gnezdece pomembno vlogo. Omogoča namreč varno zaščito pred podhladitvami dojenčkov ter ustvarja tesno in prijetno okolje za njihov razvoj in rast.
 
Karavana donacij se je ustavila v Trbovljah

Karavana donacij se je v januarju začela v porodnišnicah v Murski Soboti in Mariboru, nato pa nadaljevala v Novi Gorici, Izoli, na Jesenicah, v Kranju, Slovenj Gradcu, na Ptuju, v Novem mestu ter Brežicah. Danes so obiskali celjsko porodnišnico, nato pa še Splošno bolnišnico Trbovlje – porodniški oddelek, kjer so se donacije zelo razveselili, direktor bolnišnice Metod Kurent pa ob tem izpostavil: »Zelo smo veseli vsakršne donacije, ki jo prejmemo, seveda tudi donacije grelnega gnezdeca, ki smo ga prejeli danes. Vsak takšen dogodek pripomore k prepoznavnosti naše porodnišnice, ki je sicer med manjšimi, vendar je ravno to naša prednost – osebje se res lahko posveti vsakemu novorojenčku in vsaki mamici, da se v najobčutljivejših trenutkih počutita varno in udobno. Zelo smo ponosni tudi na naše zaposlene na ginekološko-porodnem oddelku, veselimo pa se skorajšnje prenove oddelka, ki bo pomenila še boljše pogoje za porodnice, novorojenčke in tudi za naše zaposlene.«
 
Več informacij:
Lidl Slovenija, Tina Cipot, Področje za korporativno komuniciranje, pr@lidl.si  
Splošna bolnišnica Trbovlje, info@sb-trbovlje.si
https://podjetje.lidl.si/pressreleases/2022/deluxe-donacija-2022


predaja grelnega gnezdeca in posteljice za novorojenčke